Medlemspolicy

Ljunits-Herrestads RFs medlemspolicy

Att vara medlem i Ljunits-Herrestads RF innebär att du vill bidra till bästa möjliga kamratskap och trivsel och att du delar värderingar som innebär nolltolerans mot dåligt uppförande i alla sammanhang och att du sätter hästens välbefinnande högt.

Att känna att man utvecklas som hästmänniska och ryttare oavsett på vilken nivå man rider. På så sätt skapar man en positiv och öppen miljö där alla kan känna sig välkomna.

Vår vision är att alla våra medlemmar har sitt hjärta med och uppträder korrekt när man är på anläggningen i Högestad, är ute och tävlar för klubben eller representerar klubben i andra sammanhang. För de medlemmar som tävlar tycker vi att detta är viktigt därför vill vi uppmuntra er att stötta i både mot- och medgång och även vara delaktig vid de tillfällen då man får stå bredvid tävlingsbanan.

Vi har värdegrunder som bygger på

• Kamratlighet; man hälsar alltid när man träffar någon känd eller okänd som kommer till anläggningen, alla ska känna sig välkomna till Ljhr.
  • Ömsesidig respekt; alla har alltid något att tillföra, oavsett vem det är, gammal eller ung, nybörjare eller proffs, som andra eller annorlunda
  • Vilja att stötta varandra i med och motgång; genom att uppmuntra i såväl framgång som motgång bygger man goda relationer och en positiv stämning i Ljhr.
  • Att alltid reagera direkt om någon inte lever upp våra gemensamma spelregler, att våga vara vuxen och visa civilkurage.
  • Vara goda förbilder för de som är nya inom ridsporten.

Detta leder till att de regler eller den policy som gäller här, blir en naturlig del och präglar förhållningssättet mellan alla de som finns på anläggningen eller besöker densamma.